Blogroll

sâmbătă, 5 mai 2012

Paşii spre propriul tău blog

Având în vedere că sunt un blogger destul de bun (sau aşa îmi place să mă numesc), mă laud peste tot cu mica mea pasiune. Deşi de cele mai multe ori feedback-ul ia forma unei interogaţii: „lasă-mă, frate, arăt eu de parcă mă interesează?”, se mai găsesc şi plictisiţi, oameni strâns legaţi de lumea culturală, care mă ascultă (mai de voie, mai de nevoie). Astfel că, în ultimul timp (din cauză că sunt ca o moară stricată), multe (2-3) persoane m-au întrebat cum să intre în lumea publicisticii, şi să posteze pe blogul lor personal. Deşi nu e un process foarte complicat, voi, învăţăceii mei, aveţi tot dreptul de a-l aprofunda, şi a vă porni minunata călătorie spre lumină. Adică spre a spune lumii că suferiţi. Da, acum că v-am captat atenţia, un blog este locul perfect de a vă exprima temerile şi îndoielie specifice vârstei. De asemeanea, pe blogul personal puteţi adresa injurii oricărui lucru/oricărei persoane aţi vrea să o vedeţi zbătându-se în chinuri. Cum am făcut eu cu prietenul meu Lucian, care, printr-o indigestia a cauzalităţii universale, a luat o nota mai mare ca mine la Olimpiada de Logică şi Argumentare.

Primul pas ar fi înscrierea pe o platformă de blogging, cum e Blogger.com, sau Wordpress.com. Dacă staţi bine cu nervii, recomand Blogger, dacă simţiţi o chemare inexplicabilă de vă face capului cunoştinţă cu peretele atunci cand ceva merge prost, încercaţi Wordpress. Desigur, există şi alte site-uri ce oferă aceleaşi sevicii, dar e ca şi cum în loc să vă îmbrăcaţi în haine de firmă, aţi trage pur şi simplu un sac peste goliciunea voastră.

Din oficiu, Wordpress va crea un blog cu username-ul tău imediat ce îţi faci cont, iar Blogger te va pune să îi pui un nume şi să alegi o adresă web. Bineînţeles că acesta este momentul cand toată insipiraţia ta dispare ca muzica de pe MTV, şi nu te vei putea gândi la un nume mai interesant decât “cartoful prajit 75” sau “Mis3rabl3 EMO Life”. Acesta din urmă e mai răspândit ca mucegaiul. Nicio problemă, totuşi, deoarece şi numele, şi adresa vor putea fi schimbate mai târziu (cand le veţi înlocui cu o metaforă frapantă, care îi va lăsa pe toţi cu gurile căscate).

Următorul pas este să vă înscrieţi blogul în bazele de date ale motoarelor de căutare. Pentru asta, va trebui să accesaţi URL-ul următor:


http://www.google.com/intl/ro/add_url.html


Google e cel mai important. Cine foloseşte Yahoo Search, oricum?

Acum e cazul să intraţi în acţiune. Nu aveţi de făcut, de fapt, decât să scrieţi orice aberaţie vă trece prin cap. Amintiţi-vă că e blogul vostru, şi dacă voi vreţi să spuneţi lumii ce a pus mama în sandwich-ul pe care l-aţi mâncat de dimineaţă, descrieţi caşcavalul amănunţit, şi nu vă opriţi aici! Puteţi pune şi poze cu ce a rămas din feliile de pâine, sau cu câinele care a mâncat restul. Important e să fie corect scrise!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More